browser-773217_1920 (1)
Firefox er lansert i ny versjon.

Annonse


Last ned oppdateringen som gjør Firefox mye raskere

Mozilla har lansert en ny versjon av Firefox som dytter versjonsnummeret til 67.

Dette er en oppdatert versjon av Quantum-utaven som ble lansert i fjor.

Først og fremst har Mozilla fokusert på hastighet i den nye versjonen. Nettleseren skal være mye raskere takket være en ny teknikk kalt «prokrastinering med vilje».

Kun det viktigste først

Dette er en slags todo-liste som sørger for at Firefox prioriterer de viktigste oppgavene først, noe som skal sørge for økt hastighet når du surfer. For eksempel laster ikke den nye versjonen inn autofyll-funksjonen med mindre det er noe sted å faktisk fylle inn informasjon på en nettside.

Annonse


Hvis maskinen din går tom for RAM (har mindre enn 400MB tilgjengelig) vil Firefox suspendere alle fanene du ikke har åpnet på en stund. Faner i dvalemodus lastes inn på nytt når du klikker på dem.

I tillegg til dette hevder Mozilla at den nye versjonen hopper over mye unødvendig arbeid hvis du benytter deg av et tilpasset tema eller adblocker. Mozilla utdyper ikke hva dette innebærer.

Til sammen skal forbedringene kunne gi deg en hastighetsøkning (innlastning av nettsider) på mellom 40-80 prosent.

Bedre ytelse med WebRender

Nytt er også WebRender, som lar deg kjøre web-applikasjoner med 60 bilder i sekundet istedet for 15 bilder i sekundet. Dette skal være mulig fordi grafikkortet på PC-en tar over mye av arbeidet som prosessoren utførte tidligere.

Dessverre er det bare fem prosent av Firefox-systemer som får WebRender – og funksjonen støtter kun Windows 10 og Nvidia-kort. Denne begrensningen vil forsvinne senere i år, ifølge Mozilla. Selskapet planlegger å inkludere støtte for Windows 7, 8.1, Mac OS X og enheter med AMD og Intel-maskinvare.

Forbedret sikkerhet

Verktøyet for innholdsblokkering får nå to nye komponenter som skal beskytte deg mot kryptogravere og såkalte «fingerprinters». I tillegg kan du nå lagre passord i «Privat»-modus og velge å tillate individuelle utvidelser i private vinduer.

Last ned den nye Firefox-versjonen her.

Kilde:
Mozilla

Annonse