Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Installerer du en ny grafikkdriver fra AMD mister du plutselig mange GB lagringsplass på disken din. (Ill.: Skjermdump / dec23viktor)

Disse filene beslaglegger flere titalls GB på maskinen din

Men kan du trygt slette dem?

Hvis du har et grafikkort fra AMD kan det godt hende at du har opplevd det: etter å ha installert nye driverversjoner legger du merke til at det blir stadig mindre ledig plass på harddisken din.

Midlertidige installasjonsfiler

Og årsaken er ganske enkel – når du installerer en ny driver lagres de dekomprimerte installasjonsfilene i en egen mappe på disken. Etter flere oppdateringer kan denne mappa vokse seg ganske så stor.

En bruker på Reddit opplevde nettopp dette. Han oppdaget at AMD-mappa var på hele 30 GB, og lurte på om det var nødvendig å beholde disse filene.

Ta tilbake lagringsplassen din

Det er det altså ikke. Du kan trygt slette hele AMD-mappa når en ny driver er installert. Potensielt kan det frigjøre flere titalls gigabyte på maskinen din.

Så kan man jo spørre seg hvorfor AMD ikke opplyser deg om dette når en ny driver installeres….

Nvidia har for øvrig gjort det samme i lang tid. Nå har imidlertid selskapet endret installasjonsrutinene. Når en ny Nvidia-driver installeres pakkes de først ut til c:\nvidia, men slettes etterpå.

Et eksempel til etterfølgelse, AMD?

Kilde:
Reddit

Stikkord: amd, radeon