Ny Thinkbook kommer til Norge neste måned

Ny Thinkbook kommer til Norge neste måned

To nye bærbare pc’er fra Lenovo er spesielt laget for firmabruk, rettere sagt SMB-markedet for små og mellomstore bedrifter. Modellene ThinkBook 13s og 14s kom ut for salg i USA i går, og førstnevnte vil være å finne i Norge fra juni måned.

Lenovo var et mindre kjent merkenavn her til lands inntil bare de siste ti årene da de har satset hardt, og vokst stort, både her og i mange andre land. Selskapet leverer både bærbare og stasjonære pc’er, smarttelefoner, nettbrett, og mye annet.

Skal gjøre hverdagen enklere for travle firmakunder

ThinkBook 13s og 14s er deres nyeste satsing rettet mot bedriftsmarkedet – med spesiell vekt på ytelse og lett håndterlig fysisk størrelse. Hver for seg har de henholdsvis 13 og 14 tommers skjermer, derav nummerering på modellene. Skjermene kan forøvrig brettes og brukes flatt på en bordoverflate.

Annonse

Ifølge Lenovo selv skal batteritiden være 11 timer ved full lading og kunne gi 80% fullt batteri etter bare en time tilkoblet. Det gjenstår å se om disse tallene stemmer – men hvis de gjør det vil det være gode nyheter for de som alltid er på farten.

Ytelse ikke på bekostning av størrelsen

SSD kommer som standard, og det gjør også AMD Radeon 540X grafikkort. 8. Generasjon Intel i7 prosessor sørger for ytelsen, sammen med enten 8 eller 16 Gigabyte minne. Lenovo har prøvd å gjøre 13s og 14 så kompakte som mulig for de som ofte er på farten mellom møter og reiser, og med en vekt på under halvannen kilo så burde dette være enkelt for de fleste. Tykkelsen er på bare 1.5 centimeter.

Med 13 og 14 tommers skjermstørrelser kan man ikke forvente mer enn 1080p oppløsning, men dette holder jo også som regel for det meste til firmabruk. Man kan selvsagt også koble til ThinkBook til en tv eller prosjektor for presentasjoner med enten HDMI eller USB-C koblinger. USB 3.1 finnes i tillegg også på begge versjonene.

Utsalgspris i Europa ventes å ligge på 699 Euro, altså rundt 6800 kroner eksklusiv moms.

Kilde:
Lenovo

Annonse
Annonse