Jeff Bezos vil bosette mennesker på månen

Jeff Bezos vil bosette mennesker på månen
Landingsfartøyet Blue Moon

Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon.com, kunngjorde i går sine planer om å lande på månen. Dette skal skje gjennom et av hans andre selskaper – Blue Origin. Nyhetene kom på en pressekonferanse i Washington DC, hvor også et planlagt landingsfartøy ved navnet ‘Blue Moon’ ble vist frem.

Måneturer mer tilgjengelige i fremtiden

Blue Origin deler samme ambisjoner og mål som det mer velkjente SpaceX, grunnlagt av Elon Musk. Begge selskapene ønsker å etablere infrastruktur på månen – også med mulighet lavere kostnader og økt tilgang til reiser i rommet for mennesker.

En ny rakettmotor ble også vist frem av Bezos, som la til at selve landingsfartøyet skal kunne ta med seg ”flerfoldne tonn” med last. På den nye websiden til Blue Origin kan det leses at ”fartøyets evne til å foreta myke landinger vil gjøre det mulig å få til langsiktig menneskelig beboelse på månen”

Annonse

Har 5 års tidsfrist

Videre sa Bezos at han føler seg trygg på at de skal klare å nå målet om å fullføre en landing innen år 2024. Dette er året som visepresident Mike Pence satte for ikke lenge siden. Pence har satt som krav at NASA bør kunne klare å sette amerikanske astronauter på månen innen de neste 5 år.

Statlige budsjetter har enda ikke ble bestemt, og det forventes at private aktører som SpaceX og nå Blue Origin vil måtte bidra for å få dette til.

Kilde:
Gizmodo

Annonse
Annonse