Skjermbilde 2019-05-08 kl. 13.32.11
Dette er PUBG-erstatteren.

Annonse


Nye «PUBG» i Kina: – Når du skyter folk reiser de seg opp og sier «farvel»

Kina går i disse tider gjennom en stor omveltning når det kommer til spill og hvordan dette markedet skal reguleres.

Landet har innført nye strenge regler som blant annet innebærer forbud mot blod i spill, samt at utgivere må implementere systemer som «motvirker avhengighet», for å nevne noe.

PUBG ikke forenelig med nye regler

Tencent er et selskap som ble hardt rammet av 2018s midlertidige stans i godkjenningsprosessen av spill. Kina begynte i år å godkjenne spill igjen, men som følge av nye de nye reguleringene ble ikke PUBG godkjent.

Organet som godkjenner spillet i Kina anså ikke skytespillet som forenelig med de nye retningslinjene. Dermed måtte Tencent fjernet battle royale-spillet.

Annonse


Får tjene penger

Selskapet har erstattet PUBG med spillet Game of Peace, som ble godkjent i april. At det ble godkjent betyr at utgiveren får lov til å tjene penger på det, noe de altså ikke fikk med PUBG.

PUBG Mobile har 70 millioner daglige, aktive brukere. Nå forventes det at Game for Peace skal bli en gullgruve for Tencent. Analytikere i Kina tror det nye spillet fort kan generere mellom 1-1,5 millarder dollar årlig, skriver Reuters.

Dør ikke

Game for Peace er nærmest identisk med PUBG, men tematikken skiller seg noe ut. Spillet beskrives som en patriotisk versjon av PUBG, sentrert rundt den kinesiske luftstyrken. Blod er naturligvis fjernet.

På Weibo skriver spiller følgende:

«Når du skyter folk blør de ikke, og de døde reiser seg opp og sier “farvel».

Kilde:
Reuters

Annonse