Nye Huawei P30 og P30 Pro lar deg dele videoskjerme i to under opptak.
Nye Huawei P30 og P30 Pro lar deg dele skjermen i to under opptak.

Denne videofunksjonen har du ikke sett maken til før

Saken oppdatert: Huawei Norge bekrefter at dette nå også er tilgjengelig for norske brukere. Norske priser for Huawei P30 og P30 PRO meldte vi om tidligere her.

Den kinesiske mobilgiganten Huawei lanserer en ganske stor nyvinning når det gjelder bruk av mobilkamera og skjerm. To eller flere kameraer på baksiden av telefoner begynner snart nærmest å bli standard – men det Huawei gjør nå er det enda ikke noen andre som gjør.

Video fra to kameraer slåes sammen

I en pressemelding selskapet sendte ut, viser de frem en dual-kamera funksjon – hvor man kan ta opp todelt video samtidig med begge kameraene. Dette er nå tilgjengelig på modellene Huawei P30 og P30 Pro.

Med todelt opptak av video vil for eksempel den ene siden av skjermen vise et objekt langt unna med vidvinkel-linsen, mens den andre halvdelen kan vise nærbilde av samme objekt med telelinsen.

Først på banen med todelt video

Huawei oppgir at gjennom sin EMUI 9.1 oppdatering vil P30 og P30 Pro klare todelt video med både 5x optisk zoom, 10x hybrid zoom, og 50x digital zoom.

Dette burde gi nye og spennende muligheter for de som driver mye med video. Se eksempel på en av de første opptakene som har blitt lagt ut på YouTube her: