galaxyfolditavisen
Galaxy Fold.

Annonse


Google jobber med brettbar Pixel

Under dagens Google IO-konferanse i California ble mye nytt innen både programvare og maskinvare annonsert. Blandt annet ble detaljer om nye Pixel 3a og 3a XL offentliggjort. Hovedansvarlig for Google Pixel-telefonene, Mario Querioz, uttalte at selskapet skal ha jobbet med brettbare prototyper allerede en god stund.

Som kjent ble Samsungs lansering av Galaxy Fold en fadese, da skjermene på disse ble ødelagt altfor lett. ITavisen tok forøvrig en liten test av Galaxy Fold her.

Vil vente og se hva markedet vil ha

Vi kan derimot ikke forvente brettbare Pixel-telefoner med det aller første. Querioz skal videre ha sagt at Google foreløpig tar en litt avventende holdning til prosjektet siden de mener brettbarhet ikke er en funksjonalitet som folk ”må ha” – men heller er en ”kjekk å ha” funksjon for enkelte som liker størst mulige skjermer.

Andre mobilselskaper har også begynt å hoppe på bølgen, men bortsett fra Samsung så er det kun Huawei med sin Mate X modell som har greid å lansere et ferdig forbrukerprodukt. Naturligvis er det mange flere kostbare utfordringer med å kunne produsere et display som skal tåle tusenvis av bretninger over lang tids bruk.

Annonse
Støtte for brettbare enheter kommer i Android Q

Men tross alle de hardware-tekniske problemene så kjører Google allikevel fullt på med støtte for slik teknologi i kommende Android Q. Selskapet ser helt klart hvor trendene kan komme til å gå, og det er derfor like viktig at også programvare og operativsystemer vil kunne takle disse skjermtypene når de muligens blir mer vanlige.

Bruk Android-telefonen for innlogging

Og apropos Android så lanserer Google nå også forsterkede sikkerhetsfunksjoner for innlogging og verifisering. Blandt annet kommer såkalt two-step verification for din Android-mobil allerede i dag med oppdatering til Android 7.0

Kilder:
Wccftech.com
Cnet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse