- Apples estimater for batterikapasitet er kraftig overdrevne
Apple overdriver batteriegenskapene til iPhone, ifølge en britisk organisasjon som gjør forbrukertester.

Annonse


– Apples estimater for batterikapasitet er kraftig overdrevne

Ifølge en test som er utført av det britiske forbrukertilsynet Which? så er Apple den verste i klassen når det gjelder å overdrive estimatene sine for batterikapasitet. Den verste er iPhone XR, som ikke kommer i nærheten av de 25 timene med taletid som selskapet estimerer.

Apple forsvarer markedsføringstallene sine

Organisasjonen testet gjennomgående med ni iPhone-enheter og kom fram til at alle ga betraktelig mindre batterilevetid, der telefonene presterte mellom 18 og 51 prosent dårligere i forhold til slik Apple markedsfører produktene. Fjorårets iPhone XR kom verst ut, med en kapasitet på 16 timer og 32 minutter mot det som er markedsført i 25 timer. Kanskje gikk Cupertino-selskapet ut fra at ingen skulle teste enheten for å faktisk avkrefte dette – man vet ikke.

Naturlig nok går Apple telefonene sine i forsvar når de uttaler seg om testene som er utført av det britiske forbrukertilsynet – til Business Insider forteller de at de gjennomfører strenge tester av produktene sine og at de står bak utsagnene rundt batterikapasiteten.

Sony imponerer

Testen tok dessuten for seg smarttelefoner fra andre mobilprodusenter der det går begge veier – blant telefoner fra Samsung, Sony og Nokia er det funnet at den gjennomsnittlige taletiden er høyere enn det som er oppgitt fra produsenten selv.

Annonse


Særlig er det i tilfellet med Sony Xperia Z5 Compact imponerende, der taletiden summeres til 25 timer og 52 minutter, nesten ni timer mer enn det de markedsfører.

Kilde:
TechRadar

 

Annonse