Tesla advarer om knapphet på ressurser for batteriproduksjon

Tesla advarer om knapphet på ressurser for batteriproduksjon
Tesla lar seg bekymre av mangelen på mineraler til batteriproduksjon.

Under gårsdagens BMI-konferanse (Benchmark Minerals Intelligence) i Washington var det klar tale fra Sarah Maryssael i Tesla: man er snart tom for mineraler som brukes i produksjon av batterier for elektriske biler.

Voldsom etterspørsel

Mineralene hun refererer til gjelder i stor grad litium, nikkel og kobber. Inntoget av elektriske kjøretøy har skjedd i en så stor fart at etterspørselen etter ressurser som brukes i produksjon av battericeller av typen li-ion i tur har påvirket tilgangen på det i betydelig grad og i en hastighet som man aldri har sett maken til før.

Unngår kobolt i batteriproduksjon

Maryssael, som holder en stilling i Tesla som deres globale logistikkansvarlig, uttalte under møtet at man ser en stadig økende knapphet på mineraler som spesifikt anvendes i produksjon av batteripakker til elektriske biler.

Annonse

Electrek skriver at bransjen som helhet lenge har sett på mangelen av kobolt som en stor trussel, men at Tesla som en av veldig få aktører ikke bruker særlig mye av dette som bransjen ellers. For det amerikanske selskapets del er det nikkel som forblir fokuset, i et ledd av Tesla-sjefens strategi for å unngå bruk av kobolt i den grad det lar seg gjøre.

Bruken av kobolt har den siste tiden blitt mindre attraktivt ettersom det graves ut i Kongo ved hjelp av barnearbeidere. 

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse