Signerte lov om eget internett
Putin har signert en lov som tar sikte på å lage et separert, russisk internett.

Annonse


Signerte lov om eget internett

Den russiske presidenten Vladimir Putin har ifølge CNN og andre medier signert en lov som tillater oppretting av et eget, separert internett som kan brukes for sikkerhet i tilfeller der det trengs.

Bærekraftig og trygt

Loven er utarbeidet for å sette i gang utviklingen av Russlands eget internett og ble signert av Putin på onsdag. Av regjeringsdokumenter går det frem at man vil utvikle et fullverdig internett som er både bærekraftig og trygt – men hittil er det nok kun et konsept det er snakk om.

I tillegg går det fram av loven at man vil opprette en monitorering- og håndteringstjeneste som kontrolleres av Roskomnadzor, den føderale tjenesten for overvåkning av kommunikasjon, informasjonsteknologi og massemedia. CNET skriver at organet ved behov kan ta i bruk det separerte internettet slik at man ikke plages av utenlandsk internettrafikk.

Forhindre cyberangrep

Tidligere i år fikk russiske myndigheter igjen oppmerksomhet da de skulle foreta en test der man kobler seg helt fra internettet i et forsøk på å hindre eventuelle cyberangrep i fremtiden.

Annonse


Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse