Huawei forbigår Apple - nest største mobilprodusent
Huawei passerte Apple i årets første kvartal.

Annonse


Huawei forbigår Apple – nest største mobilprodusent

Huawei Technologies har for første kvartal 2019 forbigått Apple til å bli den nest mestselgende mobilprodusenten der de nå sikter seg inn mot en førsteplass. Samsung troner likevel fremdeles øverst med mest markedsandeler.

Amerikanske myndigheter på nakken

Litt ekstra imponerende er det at den kinesiske mobilprodusenten har oppnådd denne fremgangen til tross for å ha hatt amerikanske myndigheter på nakken underveis, der de beskyldes for spionasje på vegne av Kina.

Blant de fire største var Huawei det eneste selskapet som presterte å øke salgsvolumene mens markedet på tvers opplever en nedgangsperiode. Analyseselskapet IDC anslår at Huawei for resten av 2019 kommer til å holde andreplassen.

Bra salg i Kina

Det var ikke utenkelig at den kinesiske mobilprodusenten skulle passere Apple i kampen om markedsandeler – de har lenge hatt vekstutsikter og stadig nærmet seg både Apple og Samsung med en stor satsing på å lage blant de beste telefonene markedet kan by på. Salget av disse har gått særlig bra i deres hjemmemarked.

Annonse


Samsung sitt salg har ifølge samme rapport hatt en stabile salgstall sammenlignet med året før, mye takket være lanseringen av S10-rekken i februar.

Kilde:
Bloomberg

Annonse