Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vi er spente på å se hva Google har på lager når de annonserer nye produkter den 7.mai. (Ill.: Eivind von Døhlen/ITavisen)

Pixel-salget imponerte ikke første kvartal 2019 – skal vise frem ny maskinvare i år

I/O-konferansen sparkes i gang den 7. mai.

Morselskapet til Google, Alphabet, kunne for første kvartal i 2019 rapportere en inntekt på litt over 37 milliarder dollar der driftsresultatet havnet på solide 6,6 milliarder dollar. Dette nådde likevel ikke fastsatte mål, og selskapets aksjekurs har gått ned syv prosent etter at nyhetene først ble kjent.

Opplevd press i premiumsegmentet

I tillegg bør det nevnes at Google har meldt annonsering av nye produkter innen maskinvare under årets I/O-arrangement. Konferansen vil finne sted i California den 7. mai.

Finansdirektøren i selskapet forteller at de noe svake tallene skyldes lavere inntjening på Pixel-salg enn antatt, sammenlignet på årsbasis med samme kvartal i fjor. Selve nedgangen forklares i at man har brukt mer ressurser på markedsføring enn årene før ettersom markedet for smarttelefoner i premiumsegmentet har opplevd press.

Fremdeles stor etterspørsel

Selskapet setter stor lit til Home Hub og Mini-enheter som for tiden opplever et stort momentum, og forteller at de ser frem til annonseringene fra maskinvare-avdelingen tidlig i mai. Det har den siste tiden versert rykter om at Google skal lansere Pixel 3a og Pixel 3a XL i mellomsegmentet.

9to5Google skriver at man i tillegg til de nye Pixel-telefonene vil se Nest Hub Max debutere.

Kilde:
9to5Google

Stikkord: alphabet, Google, home hub, lansering, nest hub max, pixel, pixel 3a, pris