NSA foreslår full stans i masseovervåkning av telefoner
NSA foreslår full stans i masseovervåkning av telefoner.

Annonse


NSA foreslår full stans i masseovervåkning av telefoner

The Wall Street Journal og flere andre medier skriver at det amerikanske forvaltningsorganet National Security Agency foreslår overfor det Hvite hus at man skal avslutte programmet for masseovervåking av amerikanske telefonbrukere.

Trøbbel i det tekniske

Avisen baserer opplysningene på kilder som forteller at NSA har avsluttet programmet internt. Ifølge disse har det over tid gjort seg til en stor belastning å opprettholde programmet som går ut på å innhente data på meldinger og telefonsamtaler. I flere måneder skal det dessuten ha versert rykter om at prosjektet har vært haltende som følge av tekniske problemer.

Det Hvite hus skal hittil ikke ha tatt stilling til om man ønsker at NSA skal fortsette videre med det såkalte “Section 215” som det ofte omtales som, eller om man skal stoppe det.

I en podcast et halv år tilbake fortalte en høytstående republikaner med dette ansvarsområdet at organisasjonen ikke har hatt noe aktivitet på Section 215, og at de så for seg at Trump-administrasjonen ikke ville kreve den gjenopptatt.

Annonse


USAs omfattende telefonovervåking kan nærme seg slutten

Kilde:
The Hill

Annonse