Microsoft har begynt å advare Windows 7-brukere

Denne beskjeden dukker nå opp for Windows 7-brukere.

14. januar i 2020 vil Microsoft offisielt avslutte støtten for Windows 7. Dette innebærer at gratis sikkerhetsoppdateringer og kundesupport ikke lenger blir tilbudt brukerne.

Nå har selskapet begynt å varsle brukere om dette i operativsystemet.

Trykker man på advarselen som dukker opp i Windows 7, blir man sendt videre til en informasjonsside der man blir anbefalt å oppgradere til Windows 10.

Annonse

Skjermbilde 2019-04-23 kl. 13.27.23
Denne beskjeden dukker nå opp for Windows 7-brukere. (Ill.: Microsoft)

Vises hver dag

Advarselen ble implementert i Windows 7 som en del av KB4493132-oppdateringen, og vil rulle helt frem til 15. januar neste år.

Når oppdateringen er installert finner du filen sipnotify.exe i C:\Windows\System32\sipnotify.exe.

Den er satt til å automatisk kjøre hver dag, og vise denne beskjeden:

«Etter 10 år begynner support for Windows 7 å nærme seg slutten. 14. januar 2020 er den siste dagen Microsoft vil tilby sikkerhetsoppdateringer og teknisk support for datamaskiner som kjører Windows 7. Vi vet at endringer kan være vanskelige, derfor gir vi nå beskjed tidlig for å hjelpe deg med å sikkerhetskopiere filene dine og forberede deg for det neste som skjer».

Slik stopper du advarselen

Det er verdt å nevne at du kan skru av denne advarselen. Du kan enkelt og greit trykke på «Ikke varsle meg om dette igjen».

Hvis du permanent vil fjerne advarselen kan du fjerne de planlagte visningene ved å fjerne Notify1 og Notify2 i mappen Microsoft\Windows\End Of Support

 

Kilde:
Bleeping Computer 

 

Annonse
Annonse