Toyota gjør storinvestering i Uber
Toyota har sammen med SoftBank og Denso investert en heftig sum i Uber i forkant av børsnoteringen.

Annonse


Toyota gjør storinvestering i Uber

Ikke er det særlig lenge til Uber går på børs – datoen er ikke offisiell men man har en liten aning om at denne finner sted en gang i mai. I forkant av dette har Toyota foretatt seg et stort oppkjøp i selskapet, der de sammen med SoftBank og den store leverandøren Denso har investert over åtte milliarder norske kroner i selskapets satsing på selvkjørende teknologi.

Blør penger

Etter denne investeringen er Ubers ATG-avdeling (Advanced Technologies Group) verdsatt til 7.25 milliarder dollar, rundt 60 milliarder norske kroner. Siden opprettelsen i 2014 har denne avdelingen blåst bort massevis av ressurser, og spesielt har det blitt ille etter en dødsulykke der en kvinne mistet livet og nesten all virksomhet måtte settes på vent.

Toyota viser stor interesse

Både Toyota og SoftBank er fra før av investorer i selskapet og har de siste par årene vist stor interesse for teknologien som omfatter autonome egenskaper og selvkjøring. Sammen har de eksempelvis fellesforetaket Monet som etterhvert skal tilby automatiserte kjøreturer. Dessuten har Toyota tidligere vist interesse i Uber: de to har inngått samarbeid for å utvikle autonome kjøretøy sammen.

Uber har brukt åtte milliarder på førerløse biler

Kilde:
CarBuzz

Annonse