Skjermbilde 2019-04-11 kl. 17.04.50
Det er slett ikke umulig at fremtidens MacOS i større grad blir "dra og slipp"-basert.

Annonse


Tror du Apple tør gjøre dette med macOS?

Tegnene er der og tiden er der snart. Vi snakker om sammensmeltingen av mobile plattformer og tradisjonelle skrivebordsmiljøer.

Kommer Mac OS og iOS til å smelte helt sammen en gang, og bli én og samme greie? Vi vet ikke, men det er et faktum at Mac OS og iOS kommer stadig nærmere hverandre. Apples Marzipan-verktøy gjør det mulig å designe apper som oppfører likt og ser likt ut på både Mac og iOS.

En hybrid

En tysk videoredigerer har nå utviklet et konsept som viser hvordan en slik komplett sammensmelting kan se ut. Personen viser oss hvordan MacOS/iOS-hybrid kan se ut, der sveiping står sentralt, og vinduer oppfører seg mer som på iPad.

«Ingen flere flytende vinduer som sløser plass og som er vanskelig å arrangere. Istedet bruker apper alltid hele skjermen, og Mac OS har raske, enkle og fleksible split screen-funksjoner», heter det i beskrivelsen av konsept-OS-et.

Annonse


Han har for eksempel lagt til en ny funsjon som lar deg feste appene på egne dedikerte områder på skjermen, slik at de «klikker på plass». Du kan enten feste de til venstre, høyre, øverst eller nederst. Når flere enn to apper skal arrangeres, kan de gjøre det i fire ulike områder på skjermen.

Apple: Ingen planer om sammenslåing (men det gjelder maskinvaren)

Weinreich mener også at Apple bør implementere de samme strømbesparende funksjonene som finnes i iOS. Dette innebærer blant annet at bakgrunnsapper fryses, slik at de bruker mindre av maskinkraft. Potensielt vil det kunne føre til at man slipper å avslutte eller minimere apper.

I likhet med 9to5Mac mener jeg at dette konseptet eventuelt er en feil retning å gå for Apple. Ja takk til sømløs integrering og samhandling mellom iOS og MacOS, men nei takk til en hybrid som denne.

Apple har tidligere sagt at de ikke planlegger å slå sammen Mac og iPad. Dette gjelder dog bare maskinvare, så det er slett ikke usannsynlig at operativsystemene blir skremmende like.

Sjekk ut konseptvideoen her:

Hva synes du? Er han inne på noe her?

Kilde:
9to5Mac