LG brettbar
Vi hadde betalt mye for å kunne teste en slik smarttelefon.

Annonse


LG vil realisere Tony Stark-telefonen

Arbeidet med brettbare smarttelefoner har pågått i en årrekke, men det er først i år at produktene blir tilgjengelig for oss vanlige forbrukere.

Men når LG ser inn i krystallkula er det ikke bare brettbare telefoner de ser. Et patent som er oppdaget på internett avslører at selskapet har en helt spesiell visjon for sine fremtidige telefoner.

Futuristisk telefon

Ikke skal de bare være brettbare, men de skal også være gjennomsiktige! Ja, du leste riktig. Selskapet jobber med, eller i hvert fall leker med tanken på, å produsere en enhet ikke så ulik den futuristiske gjennomsiktige dingsen som Tony Stark bruker i flere av Marvel-filmene.

Annonse


LG har fått innvilget et patent de først søkte om i 2015, og dokumentene viser at selskapet fikler med idéen om en gjennomsiktig smarttelefon som kan brettes ut som en bok. Når den er brettet sammen er den på størrelse med en vanlig telefon, mens i utbrettet tilstand er den på størrelse med et nettbrett. Ikke så ulik Galaxy Fold, med andre ord.

Slik skal de gjøre det

En vesentlig detalj som skiller denne ideen fra andre brettbare enheter er imidlertid at LG planlegger å ha skjermer på begge sider – både foran og bak. Du skal skal med andre ord også kunne operere enheten fra baksiden.

En så avansert enhet krever mange elektroniske komponenter. Så hvordan i alle dager har de tenkt å få til en gjennomsiktig skjerm? Vel, at selskapet har lyktes med å produsere gjennomsiktige paneler har vi sett før, blant annet i 2017 da de viste frem en gjennomsiktig OLED-TV:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

LG Display’s transparent TV is bananas! #MashCES #CES2017

Et innlegg delt av Pete Pachal (@mirrorpete)

Patentet avslører at LG vurderer å gjøre det slik med sin telefon: halvparten av den ene gjennomsktige skjermen vil bestå av batteriet og alle andre komponenter. Dette gjør det mulig for de andre skjermene å være gjennomsiktig.   Skjermbilde 2019-04-11 kl. 10.44.07

Det kan minne om science fiction, men kanskje er det ikke så langt fra virkeligheten som vi tror. (Ill.: LG )

– For tidlig

Idéen er definitivt spennende, men vi kan nok ikke forvente å se denne i butikkhyllene med det første. Patenter ender ikke alltid opp i reelle produkter, og med tanke på at patentet er fire år gammelt kan LG, for alt vi vet, ha forlatt denne ideen.

Likevel, vi vet jo at LG jobber med brettbare skjermer og på et tidspunkt vil lansere en brettbar enhet. Vi må bare vente en stund: LG sa nemlig dette tidligere i år:

– På grunn av markedssituasjonen er det for tidlig for LG å lansere en brettbar mobiltelefon.

 

Kilde:
Let’s Go Digital

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse