Googles kamp mot skadevare går bedre enn noensinne

Google har gitt ut sin årlige Android-sikkerhetsrapport.
Google har gitt ut sin årlige Android-sikkerhetsrapport.

I dag ga Google ut sin femte årlige sikkerhetsrapport siden 2014, men vi kan ikke være de eneste som føler at det er den femte bare for i år. Uansett, det underliggende budskapet i rapporten er at selskapet har trappet opp kampen betraktelig mot ondsinnede aktører i applikasjonsbutikkene for Android-operativsystemet.

Generell nedgang

Og til tross for at antallet potensielt farlige applikasjoner har opplevd en markant økning så gir Google inntrykk av at de er optimistiske, der de uttaler at den helhetlige tilstanden i Android-økosystemet er forbedret opp gjennom årene.

For å sette tall på økningen i skadelige programmer så har slike applikasjoner fått en økning fra 0,02 prosent i 2017 til 0,04 i 2018, men Google forteller altså at såkalte PHA-nedlastinger gikk ned med 31 prosent fra året før dersom man fjerner tallene for antall klikkbaserte svindelmetoder fra statistikken. PHA-nedlastinger er potensielt farlige applikasjoner (potentially harmful application) som den siste tiden har vokst i popularitet blant ondsinnede som eksempelvis bruker Google Play.

Annonse

I 2017 hadde 0,56 prosent Android-enheter som var i bruk såkalte PHA-nedlastinger, mens tallet ble redusert til 0,45 prosent året etter.

Bruker kunstig intelligens for å skanne for skadevare

Som Engadget skriver så er det ingen enkel oppgave Google påtar seg ved å måtte holde to milliarder enheter trygge på verdensbasis, men for å få bukt med potensiell skadevare så har de den siste tiden fått AI-hjelp som skal holde svindlere i sjakk. AI-baserte Google Play Protect gjør visstnok underverker for selskapet, der den kan skanne over 50 milliarder applikasjoner daglig.

Rapporten finner du i sin helhet her – det er interessant lesing for den som har mye tid på hendene.

Kilder:
Engadget
Google

Annonse
Annonse