exodus-5c53355ddc4e0-1280x720
Deep Silver er Epic Games Store-eksklusivt. Men det har ikke stoppet folk fra å skaffe seg nøkler for Steam-utgaven som var tilgjengelig først.

Annonse


Deep Silver deaktiverer stjålne Metro: Exodus-nøkler

Metro Exodus-utgiver Deep Silver har nå sendt ut en advarsel til Steam-brukere etter at selskapet har deaktivert nøkler som ble stjålet fra en fabrikk.

I et innlegg på Steam skriver utgiveren at de har blitt gjort oppmerksom på at det har sirkulert stjålne, ulovlige nøkler for det post-apokalyptiske spillet.

Steam-utgaven av spillet var tilgjengelig for forhåndsbestilling frem til 28. januar i år.

Som vi nå vet er ble spillet aldri utgitt på Steam, men endte istedet opp med å bli en eksklusiv Epic Games Store-tittel.

Annonse
Brukere fikk ikke startet spillet

De ulovlige nøklene skal ha blitt stjålet fra fabrikken der de fysiske nøklene blir printet ut. Nøklene mangler ifølge Deep Silver viktige filer ettersom det «aldri var meningen å lansere dem». Selskapet ble nødt til å orientere Steam-brukere om hva som har skjedd etter at de har fått klager om folk som ikke får startet spillet.

«Vi var ikke klare over at de hadde havnet i feil hender. Det binære ble deaktivert på disse nøklene fra begynnelsen. Spillmiljøet gjorde oss oppmerksom på at spillene de hadde skaffet fra videreselgere ikke oppdaterte seg. Etter en gransking har kommet frem til at de ble stjålet», skriver Deep Silver.

Vender tilbake til Steam neste år

Selskapet har nå deaktivert alle de urettmessige nøklene. Det betyr at aktivering og nedlasting av Metro Exodus uten de kjørbare filene ikke lenger er mulig. Spillet vil også fjernes fra Steam-biblioteket til alle som har brukt en uatorisert nøkkel.

«Nøklene som selges på denne plattformen er stjålet material og er derfor ulovlig», ifølge Deep Silver, som også legger til at Metro: Exodus vender tilbake til Steam i februar neste år.

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse