Online-delen til Driveclub er ganske sentral, men serverne stenges fra og med 31. mars 2020.
Online-delen til Driveclub er ganske sentral, men serverne stenges fra og med 31. mars 2020.

Annonse


Serverne på Driveclub skal legges ned

Nylig meldte Sony at den PS4-eksklusive tittelen Driveclub om ikke så lang tid trekkes tilbake, og at spillets servere blir nedlagt innen et år. Før nå har man ikke fått servert årsaken bak denne vendingen, men alt peker nå i retning av lisensieringstrøbbel.

Dyre lisenser

Det meldes på Twitter av selskapets tidligere sjef, Paul Rustchynsky, som forteller at mangel på fornyede lisenser er grunnen til at de blir nødt til å gjøre det på denne måten. Sannsynligvis dreier det seg om at Evolution Studios sammen med Sony Interactive Entertainment ikke har sett det sterkeste behovet for å oppdatere lisensene, da disse sannsynligvis har vært for kostbare.

Rustchynsky forteller at Driveclub på samme måte som andre racing-spill blir trukket som følge av utgåtte lisenser som ofte typisk varer omkring fem år, selv om vi ikke akkurat kan huske at en spillutvikler har tatt en slik brå beslutning før på denne måten.

Annonse


Salgsstoppen betyr at Sony ikke lenger kan selge spillet på sin plattform fra og med 31. august 2019, og servernedgangen vil finne sted 31. mars 2020.

Kommer du å savne multiplayer i Driveclub?

Annonse