Nye iMac er betraktelig bedre enn forgjengeren med nye Intel-brikker.
Nye iMac er betraktelig bedre enn forgjengeren med nye Intel-brikker.

Annonse


Knuser forgjengerne takket være Intels Coffee Lake-brikker

For to uker tilbake oppgraderte Apple sine iMac-modeller i det stille med nye Intel-brikker fra 8. og 9. generasjonene deres i Coffee Lake-serien. Nå er det på det rene at dagens modeller med oppgradert innmat tilbyr overlegen ytelse sammenlignet med 2017-variantene.

Store forbedringer på tvers av konfigurasjonene

I en Geekbench-test som John Poole står for så kommer det frem at 27-tommeren med 5K-panel gir énkjernes ytelse som gjennomsnittlig er seks til 11 prosent raskere enn forgjengeren, mens flerkjernerstesten viser en forbedret ytelse på over 43 prosent sammenlignet med den gamle modellen med seks kjerner.

Den største oppgraderingen derimot er å finne i de dyrere variantene: for åttekjerners-modellen med 3.6GHz i9-brikke finner man at denne tilbyr hastigheter som er opptil 66 prosent kjappere enn forgjengeren i en test med flere kjerner i bruk:

Annonse
 

Det bør naturligvis nevnes at det har gått to år mellom produksjonen av brikkene i dagens iMac-modeller kontra de fra 2017, så det skal i prinsippet ikke være en stor overraskelse at maskinene yter merkbart bedre.

Sammenlignes med iMac Pro

MacRumors skriver at både seks- og åttekjernersmodellene med dagens spesifikasjoner er konkurransedyktige mot 2017-modellene av iMac Pro som for øvrig har åtte og ti kjerner.

Avslutningsvis påpekes det også at 21.5-tommeren har fått betraktelig ytelsesforbedring, selv om det ikke tilsvarer forskjellen i den større modellen. For enkeltkjerner er ytelsen opptil ti prosent raskere, mens forbedringene slår betraktelig kraftigere ut i flerkjernerstesten, der den er opptil 50 prosent raskere.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse