Derfor måtte Apple gi opp AirPower
AirPods trådløs lade-eske.

Annonse


Derfor måtte Apple gi opp AirPower

John Gruber er Apple-kjenner med mange år under beltet, og kjenner mange innad i selskapet.

Apple visste

Så for han kommer det nok ikke som et like stort “sjokk” som på resten av oss (kom igjen: hvor mange av dere trodde produktet var kansellert etter at Apple printet det på baksiden av AirPods 2-eskene som nettopp kom i salg?).

Ekstra ille er det jo, fordi AirPods 2 nettopp ble lansert som en totalpakke med trådløs lade-etui, og at man også kan handle kun lade-etuiet til den nette sum av 899 kroner.

Til forskjell fra andre ladematter der enhetene ofte må plasseres på bestemte punkter for at de oppnå kontakt med ladespolene, hadde visstok AirPower så mange av dem (rundt 20), at man kunne plassere enhetene mer eller mindre hvor som helst. Problemet med så mange spoler er dog overoppheting, og Apple klarte rett og slett ikke finne ut av hvordan de skulle styre opphetingen på en så liten flate.

Annonse
Klarte ikke takle overopphetingen

Gruber skrev følgende allerede i september i fjor etter Xs-avsløringene:

“Det jeg har hørt fra flere små fugler, er at AirPower virkelig er ute og kjøre. Årsaken er fler-spole designet som blir for varmt – altfor varmt. Det var ingeniører som så på AirPower-designet og påstod det aldri kunne fungere rent termisk. Nå går de samme utviklerne med et “jeg sa jo det!”-utrykk i ansiktene sine.

“I fjor var Apple tilsynelatende enige i argumentene om at de ville klare å finne ut at varmeproblemet, men det var tydeligvis feil. Jeg tror de enten måtte ha gått helt tilbake til tegnebrettet og begynne med en helt annen design, eller så har de bestemt seg for å gi opp. De ønsker bare ikke si det enda.”

Men nå har de altså sagt det, og det selvfølgelig på en fredag da mange av oss tenker på helt andre ting. Stol aldri på fredager.

 

Kilde:
Daring Fireball

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse