Flaggskipet i Navi 20-serien er antatt å kunne konkurrere med RTX 2080 Ti, om ikke blåse det vekk av banen.

Annonse


AMDs Navi 20-GPU blir et beist: – støtter Ray Tracing og kan bli mye kraftigere enn 2080 Ti

Vi er enda flere måneder unna den offisielle avsløringen av skjermkort fra AMD i Navi-serien, men ryktene hoper seg opp allerede. I tillegg til å lansere et Radeon RX-kort basert på Navi og som er ment for budsjettsegmentet, så skal selskapet avsløre enda et Navi-kort, et som er myntet på entusiaster og seriøse gamere.

Budsjett- og entusiastalternativ

Nettstedet RedGamingTech har fått innsyn i detaljer rundt de to ny skjermkortene Navi 10 og 20 der førstnevnte er tilsiktet lansering i andre halvdel av 2019 og ment som et budsjettalternativ, mens flaggskipsmodellen i Navi 20-serien tilsynelatende blir en svært habil RTX 2080 Ti-konkurrent. RedGamingTech forteller at de har fått innsyn i detaljene fra folk som før har vært veldig presise i anslagene sine.

Kan potensielt utkonkurrere RTX 2080 Ti

For entusiast-kortet Navi 20 er det spådd at denne blir utstyrt med teknologi for AMDs egne tilnærming på såkalt Ray Tracing som Nvidia det siste året har gjort populært. At AMD vil få sin egen vri på slik teknologi underbygges av at Crytek tidligere denne måneden gjorde en ray tracing-demo på CRYENGINE-motoren sin på AMDs Radeon RX Vega 56-kort.

Av ryktene går det spesifikt frem at resultatene i de interne ray tracing-testene på AMD Navi 20 ser veldig gode ut, og man regner med at kortet vil kunne konkurrere med det som er Nvidias svar på entusiastkortet, RTX 2080 Ti.

Annonse


Lenge igjen til lansering

Når dette er sagt så bør det påpekes at lanseringen av Navi 20-kortene vil finne sted omtrent ett år etter lansering av Navi 10, noe som tilsier lansering rundt andre halvdel i 2020 som fremdeles er et stykke unna. Innen den tid har nok teknologien hos begge selskaper fått tid til å gjennomgå store og strukturelle endringer.

På tampen kan det for øvrig også nevnes at Navi-kortene spekuleres til å bli brukt i nestegenerasjon spillkonsoller hos både Microsoft og Sony, og at de i tillegg vil introdusere en rekke nye funksjoner med et eksempel gitt i såkalt Variable Rate Shading.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse