Boeing får inntil videre grønt lys av FAA til å sette ut en oppdatering til 737-flyene sine.
Boeing får inntil videre grønt lys av FAA til å sette ut en oppdatering til 737-flyene sine.

Annonse


Gir midlertidig grønt signal for programvarefiks til 737 Max

Flyprodusenten Boeing skal ikke være langt unna en feilretting for å fikse “anti-stall“-systemet på 737 Max og som er ment til å hindre fremtidige flyulykker.

Fått grønt signal

Det amerikanske luftfartstilsynet har ifølge The Wall Street Journal gitt grønt signal til Boeing for å overlevere en programvareoppdatering som skal få bukt med problemene som den siste tiden har ført til at utallige flyselskaper har sett seg nødt til å holde de aktuelle flytypene på bakken.

Toner ned MCAS-systemet

Ifølge kilder på innsiden skal oppdateringene komme i løpet av ukene fremover, der endringen i hovedsak dreier seg om at det såkalte MCAS-systemet (Maneuvering Characteristics Augmentation System) blir litt mildere i hvordan det fungerer.

Blant annet vil den ikke lenger overstyre pilotens beslutninger, og systemet vil ikke foreta seg noe alvorlig som følge av beskjeder fra kun én av sensorene.

Annonse
Engadget forteller at det uansett kan ta flere måneder til disse flytypene blir satt i drift som før, med tanke på at mange av flyselskapene allerede har gitt uttrykk for at de kommer til å foreta egne tester før de settes i tjeneste.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse