DDoS-angrep har gått ned både i mengde og styrke.
DDoS-angrep har gått ned både i mengde og styrke.

Annonse


Ekstrem nedgang i DDoS-angrep etter FBI-satsing

DDoS-angrep har de siste årene vært et stadig økende problem, men nå skriver Bleeping Computer at aktørene som tilbyr slike tjenester har gått på et stort smell etter at FBI begynte å aksjonere mot disse.

Nedgang i flere poster

Den gjennomsnittlige styrken i DDoS-angrep har blitt redusert med 85 prosent på årsbasis der man sammenligner tallene fra siste kvartal i 2017 med 2018. Dette kommer frem fra data som Nexusguard har gjort rede for, der de også konkluderer med at mengden DDoS-angrep har gått ned over ti prosent fra året før, i tillegg til at styrken på det verste angrepet sank med 24 prosent.

De store og strukturelle endringene skyldes i stor grad FBI og deres kamp mot tilbydere av såkalte “denial-of-service”-angrep. Det ble i fjor kjent at det ble aksjonert mot store aktører som siden 2014 er ansvarlige for over 200 000 DDoS-angrep på verdensbasis.

Voldsom reduksjon i Europa

Blant de største aktørene som var et mål i aksjonene er WebStresser som en periode ble ansett som den største tilbyderen av slike tjenester med over 151 000 registrerte brukere. Med WebStresser sin undergang ble det også registrert en reduksjon i DDoS-angrep i Europa på hele 60 prosent, ifølge en annen rapport fra Link11. Det bør dog nevnes at rapporten ble lagt frem kort tid etter FBI-initiativene.

Annonse


Til tross for de positive resultatene man har oppnådd gjennom fjorårets initiativ så mener Juniman Kasman i Nexusguard at FBI-aksjonene kun har rørt overflaten av et globalt problem, der andre karakteriseres i sårbarheter i både programvare og maskinvare samt menneskelige feil og stadig nye angrepsmetoder.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse