AirPods 2
Apples nye AirPods er omsider her, etter mange måneder med spekulasjoner.

Annonse


Apple har lansert nye AirPods – dette er (ikke) nytt

Apple har akkurat lansert andre generasjons AirPods. De trådløse øreproppene kommer, som ventet, med et etui som kan lades trådløst. I tillegg får den nye AirPods-modellen H1-brikken, «Hei Siri»-støtte, lengre taletid og raskere tilkobling til enheter.

Kan kjøpe ladeetuiet separat

AirPods med trådløst ladeetui koster 2290 kroner i Apples nettbutikk. Vil du ha de nye øreproppene, men med det tradisjonelle ladeetuiet som ikke kan lades trådløst, må du ut med 1790 kroner.

Du kan også kjøpe bare det trådløse etuiet – det vil i så fall koste deg 899 kroner.

Annonse
Ifølge Apple skal den nye H1-brikken levere opptil 50 prosent lengre taletid sammenlignet med første generasjons AirPods. I praksis betyr det én time ekstra.

I tillegg lover selskapet at øreproppene skal kunne koble seg til andre enheter raskere som følge av den nye brikken – dobbelt så raskt for å være konkret, ifølge Apple. Tilkoblingen skal også være mer stabil, hevdes det.

Stemmeaktivert Siri

Med «Hei Siri»-støtten kan du altså påkalle assistenten med stemmen. Det betyr at du slipper å trykke på øreproppene for å utføre ulike kommandoer. Du kan for eksempel be Siri om å skru opp volumet, vise veien til museumet, begynne avspilling av din favoritt-spilleliste, eller ringe noen på kontaktlisten din. Du kan også sjekke batteritiden ved å si til Siri «Hvordan er batteriet på AirPods?».

Trådløst ladeetui, men mulighet for kablet lading

Ladeetuiet benytter seg av Qi-standarden, men beholder Lightning-porten i tilfelle du trenger å lade den med kabel. Et LED-lys på fremsiden viser at AirPods lader.

Men hva med den ryktede svarte utgaven? Foreløpig nevnes det ingenting om en slik variant av Apple. Ei heller nevnes den trådløse ladematta kalt AirPower.

Andre generasjons AirPods er nå tilgjengelig i Apples nettbutikk og vil havne i butikkhyllene neste uke. Foreløpig står det 3-5 dager på anslått leveringstid.

Så hva er den foreløpige konklusjonen? Tynn suppe, eller verdt  å oppgradere?

 

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse