Nye iPad Air og iPad mini gir masse ytelse, men Apple har sett seg nødt til å utelukke enkelte ting for å holde prisen nede.
Nye iPad Air og iPad mini gir masse ytelse, men Apple har sett seg nødt til å utelukke enkelte ting for å holde prisen nede.

Annonse


Dette må du vite før du går til anskaffelse av de nye iPad-modellene

Apple har utvilsomt inngått et par kompromisser for å kunne gjøre nye iPad Air og iPad mini til en realitet i den priskategorien de tilhører. Et eksempel: de nye modellene har P3-skjerm – til tross for dette får du ikke muligheten til å vise HDR-innhold.

Disse funksjonene må du ikke regne med

Med A12 Bionic-brikke i svært kompakte størrelser er det få nettbrett der ute som ytelsesmessig kan sammenlignes med de nye iPad-ene, men du må likevel være oppmerksom på enkelte ting du går glipp av som et resultat av at Apple måtte være ekstra sparsomme på enkelte områder.

Først og fremst kan du vinke farvel til ProMotion-teknologien som i forrige generasjons 10.5-tommer utgjorde en viktig forbedring fra forgjengerne, der bildefrekvensen gikk fra vanlige 60Hz til imponerende 120Hz. I tillegg er stereo-høyttalerne fra den originale 10.5-modellen utelatt, og kameraet har fått en røff behandling (eller ingen i det hele tatt): det relativt slitne kameraet fra iPad 6 vil også være det man finner i den nye 10.5-tommeren.

Viser ikke HDR-innhold

Men det er altså manglende evne til å vise HDR-innhold som nå har blitt den store snakkisen, for til tross for at både den nye iPad Air-modellen og iPad mini-en er utstyrt med P3-skjermer så kan ingen av disse vise innhold med HDR, slik at du eksempelvis ved Netflix-titting kommer til å se video med vanlige fargeinnstillinger.

Annonse
Og når det gjelder slike innstillinger så bør du være oppmerksom på at nye iPad Air kun viser 500 nits sammenlignet med den gamle modellen som kunne vise 600. Konsekvensen av nedgangen er at du ved bruk av iPad-en ute i sollys vil ha større vansker med å se skjermen ordentlig. Ved innebruk og i vanlige lysforhold vil forskjellen være minimal.

Alternativet for deg som ikke ønsker å miste disse godene er altså å gå til anskaffelse av de forholdsvis langt dyrere modellene, enten det er den eldre 10.5-tommeren eller nyere iPad Pro-modeller.

Ny iPad mini og Air avduket – og nå senkes iPhone-prisen

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse