Her er dommen: Apple stjal Qualcomm-patenter
iPhone 8 og noen X-modeller har Qualcomm-modem - alle nyere modeller har Intel-modem.

Annonse


Her er dommen: Apple stjal Qualcomm-patenter

I går vant Apple 1 milliard dollar fra Qualcomm i en sak i forhindelse med patent-priser, i patent-saken, går det ikke like bra.

Oppdatert, 19:58:

Dette sier Apple om dommen:

“Qualcomms pågående patent-kampanje er ingenting annet enn et forsøk på å distrahere fra de større problemene de møter etter etterforskning av deres forretningspraksis i USAs føderale domstol, og rundt om i verden. ”

Annonse
Qualcomm fikk medhold

Vi meldte i går at Qualcomm ønsker seg 31 millioner dollar i erstatning som følge av misbruk av patentene, ifølge dem, og nå er juryen enig med Qualcomm: Apple må betale dem 31 millioner dollar, med andre ord nøyaktig hva San Diego-selskapet ønsket seg.

En av patentene forklarer hvordan en smartmobil kjapt kan koble seg til Internett med en gang enheten skrus på, en annen hvordan GPU-arbeid og batterilevetid skal håndeteres, mens den tredje og siste omhandler teknologien som dirigerer trafikk mellom mobilens app, modem og CPU for kjappere nedlastinger.

Apple på sin side mente at en av deres utviklere, som jobbet med iPhone-utviklingen mens de enda var venner med Qualcomm, burde ha navnet sitt på ett av disse patentene, nemlig den som omhandlet kjapp nett-tilkobling – det var juryen ikke enig i, derfor må Apple betale hele summen.

 

Kilder:
Cnet
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse