Veldig få av antivirusprogrammene på Android gjør det de lover å gjøre.
Veldig få av antivirusprogrammene på Android gjør det de lover å gjøre.

Annonse


– Antivirus-programmer på Android gir knapt beskyttelse

Ifølge en østerriksk organisasjonen for testing av antivirus er de fleste antivirusprogrammer i Google Play-butikken ikke til særlig stor hjelp med å beskytte deg fra trusler på mobilen, og de er ifølge organisasjonen ikke verdt plassen de tar opp på mobilen din.

Er ikke laget for beskyttelse

Kanskje ikke verdens største overraskelse for mange, men AV-Comparatives har kommet frem til at mindre enn én av ti applikasjoner klarte å beskytte mobilen fra de 2000 skadevareelementene organisasjonen brukte under testen, mens over en tredjedel av applikasjonene som ble testet ikke engang klarte å hindre mer enn 30 prosent.

Applikasjonene man finner på Google Play Store og som lover å beskytte deg fra skadevare på nett er ifølge AV-Comparatives laget av utviklere med den formål å tjene enkle penger – ikke for å beskytte deg og mobilen din.

Rapporterte seg selv

De fleste programmene som ble testet hadde ingen antivirus-egenskaper, men var kun laget for å vise reklamer. På den andre enden av skalaen fant man omkring 20 applikasjoner av de totalt 250 i testen som faktisk oppdaget de skadelige programvarene som AV-Comparatives testet mot dem, inkludert blant disse 20 applikasjonene var programmer fra både Norton og Avast.

Annonse
Og det er ifølge rapporten veldig lite utvikling som går i mange av disse applikasjonene: noen var implementert med funksjoner for hvitelisting av programmer der utviklerne ikke hadde tatt seg bryet med å legge til sine egne pakker i disse slik at programmet endte opp med å rapportere seg selv.

Her kan du lese mer om testen.

Kilde:
BGR

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse