En britisk leverandør begynner testingen av nye bankkort i april.

Annonse


Kan vi snart se disse bankkortene i Norge?

Den britiske banken Natwest tester den kommende måneden ut nye NFC-bankkort med innebygget fingeravtrykkleser. Tidlig i april vil 200 test-brukere få de nye kortene som tillater kontaktløs betaling gjennom NFC, helt uten PIN-kode eller signatur.

Ingen kontaktløs-grense

Nesten tilsvarende som her til lands så kan hvem som helst i Storbritannia fra før av bruke kontaktløs betaling, men denne grensen er satt på 30 pund på grunn av manglende sikkerhet. Med innebygget fingeravtrykkleser så finnes ikke en slik grense:

Fingeravtrykksdataen skal være lagret lokalt på kortet slik at man ikke står overfor en sikkerhetsrisiko i det hackere velger å angripe bankens databaser.

Annonse


Må innom banken for å sette opp

Biometrisk autentisering har blitt standard med betalingsformer som innebærer NFC, og fingeravtrykklesere i betalingskort er ikke helt nytt: det ble foretatt slike tester for noen år tilbake, da eksklusivt med kredittkort. For å sette opp systemet så må man gå til en bank der man kalibrerer fingeravtrykket.

I fremtidige oppdateringer håper Natwest på å kunne gjøre det mulig å sette opp fingeravtrykket gjennom mobil hjemmefra, slik man ville gjort for å sette opp eksempelvis Google Pay. Den nye betalingsformen kan være et bra alternativ til personer som ikke har smarttelefon for NFC-betaling, eller for personer som holder til i steder hvor man ikke har støtte for slikt enda.

Hadde du vært interessert i kontaktløs kort-betaling med fingeravtrykk?

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse