Funcom har fått tillatelse til å lage spill i "DUNE"-universet.
Funcom har fått tillatelse til å lage spill i "DUNE"-universet.

Annonse


Nå hopper Funcom inn i DUNE-universet

Norske Funcom har inngått lisensavtale med Legendary Entertainment og Herbert Properties om å utvikle spill som baserer seg på Frank Herberts mesterverk som er DUNE – omtalt av flere som et av verdens mest kjente science fiction-universer.

Filmatiserer universet

Annonseringen kommer ikke på et helt tilfeldig tidspunkt heller: det er i disse tider hvor Legendary Entertainmant varter opp for filmatiseringen av serien som regisseres av kritikerroste Danis Villeneuve og en rekke store skuespillere, deriblant Jason Momoa, Dave Bautista og Stellan Skarsgård.

Funcom skriver på sine nettsteder at spillutviklingen starter i Oslo-avdelingen senere i år, og partnerskapet skal være seksårig med avtale om å lansere minst tre titler på PC og konsollplattformer, der ett av disse er planlagt til å være lagt i åpen verden med flerspillermodellen. Dette spillet blir visstnok det første i rekken, og sannsynligvis må vi vente til nestegenrasjon spillkonsoller før vi får spillet i butikkhyller.

Selskapets overhode siteres på følgende:

“Funcom har en etablert historie med å jobbe på sci-fi/fantasy-materiale, inkludert våre egne bestselgere Age of Conan og Conan Exiles. Mange her hos oss inkludert meg selv er store tilhengere av Frank Herbert sitt arbeid, og vi er veldig glade for muligheten til å jobbe med Legendary og Herbert Properties for å hente det ikoniske DUNE-universet til livs for alle spillere.”

Kilde:
Funcom

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse