- Jeg vet mange ikke vil tro oss
Facebook er i store endringer med økt krypterings-fokus, men er det for sent å berge tilliten?

Annonse


– Jeg vet mange ikke vil tro oss

Mark Zuckerberg hevder Facebook skal snu i sine praksiser og fokusere på kryptering og private samtaler samtidig som de knytter tjenestene sine sammen.

– Jeg vet mange ikke vil tro oss

Sjefen forklarer hva selskapet ønsker å gjøre i blogginnlegget “A Privacy-Focused Vision for Social Networking“, der han blant annet skriver:

“Jeg forstår at mange ikke tror at Facebook kan eller vil selv bygge denne typen personvernfokusert plattform – for det er en ærlig ting at vi for øyeblikket ikke har et sterkt rykte for å bygge opp personvernbeskyttende tjenester, og vi har historisk fokusert på verktøy for mer åpen deling, men vi har gjentatte ganger vist at vi kan utvikle oss ved å bygge de tjenestene folk virkelig ønsker, inkludert private meldinger og historier.”

Messenger og WhatsApp kobles sammen

En annen stor endring her er at man vil kunne sende meldinger på tvers av Facebook, WhatsApp og Instagram – dette vil gjøre det lettere å koble sammen mer informasjon per bruker, men sjefen påpeker at brukeren selv kan velge å ikke gjøre dette, om ønskelig:

Annonse


“Vi planlegger å begynne med å gjøre det mulig for deg å sende meldinger til dine kontakter ved hjelp av noen av våre tjenester, og deretter for å utvide denne interoperabiliteten til SMS også. Selvfølgelig, dette ville være brukerens valg, og du vil kunne holde kontoene dine separate hvis du vil,” melder Zuckerberg og avslører at det blir mulig å sende en kryptert melding til en kontakt sitt mobilnummer i WhatsApp fra Messenger.

“Om et par år forventer jeg at fremtidige versjoner av Messenger og WhatsApp blir de viktigste måtene folk kommuniserer på Facebook-nettverket. Vi er fokusert på å gjøre begge disse appene raskere, enklere, mer private og sikrere, inkludert med punkt-til-punkt kryptering. Vi planlegger å legge til flere måter å samhandle privat med venner, grupper og bedrifter. Hvis denne utviklingen er vellykket, vil samspill med venner og familie over hele Facebook-nettverket bli en fundamentalt mer privat opplevelse.”

 

Kilde:
Bloomberg
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse