Tim Cook skal ifølge en rapport være ivrig i sitt tilbud om å hjelpe den amerikanske regjeringen i forhandlingene med Kina.
Tim Cook skal ifølge en rapport være ivrig i sitt tilbud om å hjelpe den amerikanske regjeringen i forhandlingene med Kina.

Annonse


Slik hjelper Apple-sjefen Trump i Kina-forhandlingene

Man har en stund vært oppmerksom på at Apple-sjefen Tim Cook har hatt en finger med i spillet når det gjelder forhandlingene mellom USA og Kina, men en rapport fra Politico tyder på at han har en større og mer aktiv rolle enn tidligere antatt.

Mest egnet for oppgaven

Av rapporten går det frem at Tim Cook er omtalt som den mest egnede for oppgaven og “den som er i best posisjon” til å representere både amerikanske og kinesiske interesser på best mulig måte.

Politico skriver blant annet at Cook har hatt en hel haug møter og interaksjoner med personalet fra det hvite hus, deriblant flere møter i det ovale kontor og middag med presidenten og førstedamen. Han omtales av en tidligere representant i handelsdepartementet som en “tech titan” med de beste forutsetningene for å stå i mellom amerikanske myndigheter og Kina:

“Han er best egnet til å håndtere begge parter samtidig, blant annet fordi Apple i Kina anses som i større grad upartisk og selvstendige i denne saken”, uttalte James Lewis.

Annonse


– Har dratt fordeler av rollen

Ifølge rapporten har det også innebåret fordeler for Apple at Cook med eget fremmøte har hatt møter med presidenten og hans representanter til tross for det som omtales som risikable aspekter.

Under møtene skal de to ha funnet et felles grunnlag i deres kunnskap rundt forretninger og hvordan slik kunnskap kan brukes til å håndtere “offentlige politikk-greier”, og Cook skal rett og slett ha ytret et ønske om hjelp til å “holde dette suksessfulle, amerikanske selskapet gående.”

Kilde:
9to5Mac

Annonse