huawei
Isfronten mellom Huawei og USA bygger seg opp. Nå ventes det et søksmål fra det kinesiske selskapet.

Annonse


Huawei planlegger søksmål mot USA

Husker du forrige ukes helside-annonse i The Wall Street Journal, der Huawei åpnet med teksten «Dont’t believe everything you hear»?

Søksmål i vente

Annonsen hadde en vennlig tone, men bakgrunnen for reklamen er langt mer alvorlig for Huawei. Donald Trump har eksludert Huawei fra USA, og oppfordrer samtidig sine allierte om å gjøre det samme.

Nå skal Huawei være i ferd med å kjempe tilbake. Ifølge The New York Times og Financial Times, planlegger det kinesiske selskapet å saksøke USA. Avisene siterer to kilder som visstnok skal ha kjennskap til saken.

Hauwei har ikke kommentert påstandene om et eventuelt søksmål.

Hevder det er brudd på grunnloven

I søksmålet kommer Huawei angivelig til å hevde at USAs Nation Defense Authorization Act bryter med den amerikanske grunnloven ved å ekskludere et individ eller en gruppe uten at det foreligger noen rettskraftig dom.
Det var i august i fjor at en ny lov trådte i kraft, en lov som forbyr statlige organisasjoner å bruke Huawei og ZTE-ustyr.

Saksøker Canada

Bannlysningen er ikke det eneste Huawei har å stri med for tiden. Søndag saksøkte Huawei-toppen Meng Wanzhous den canadiske regjeringen, grensekontrollen og politiet i landet. I søksmålet hevder advokatene at Meng ble arrestert, ransaket og avhørt i tre timer, noe de hevder bryter med hennes konstitusjonelle rettigheter.
Det ser med andre ord ut til at Huawei-sagaen ikke er over med det første.

Annonse


Annonse


Annonse