Det meldes om at Apple i det stille har rettet opp en feil i de nye MacBook Pro-modellene.
Det meldes om at Apple i det stille har rettet opp en feil i de nye MacBook Pro-modellene.

Annonse


Apple kan ha fikset denne feilen i det stille

Du husker kanskje for et par måneder tilbake da vi skrev om “flexgate”-feilen som rammer enkelte MacBook Pro-eiere og som kan koste deg 5000 kroner å få fikset. Problemet var at det nederst på skjermen dukket opp en rekke unaturlige overganger fra lyst til mørkt med ujevn belysning.

Midlertidig løsning?

Nå melder iFixit at Apple i det stille har funnet en løsning på problemet, i hvert fall en løsning som reduserer sannsynligheten for å problemet oppstår på nyere MacBook Pro-modeller.

Og det er en ganske interessant løsning på problemet Apple har kommet opp med: en bruker på MacRumors-forumet ved navn Olivia88 ga et tips om at kabelen som er grunnen til at feilen oppstår i det hele tatt, fremstår å ha blitt forlenget av Apple, slik at den nå har større margin å gå på. iFixit bekreftet at dette er tilfellet:

“Siden vi var i sluttfasen med å fullføre reparasjonsmanualen for 2018-modellen så tok vi like gjerne en titt på innsiden av vår 2018-modell MacBook Pro (15-tommer) for å måle denne med 2016-varianten – vi fant ut at kabelen som ble brukt i 2018-modellen var hele 2mm lengre enn i forgjengeren.”

Annonse


Kan ikke garantere

Uten å kunne garantere det som mener iFixit at de to millimeterne bør kunne være tilstrekkelig for å hindre at problemet oppstår, men det gjenstår altså å se – hittil har det ikke oppstått kjente tilfeller der noen har opplevd feilen på 2018-modellen.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse