Denne feilen kan koste deg 5000 kroner
En skjerm-feil på nyere MacBook Pro-modeller har rammet en del kunder og gjør at skjermen går svart når den roteres til en viss grad.

Annonse


Denne MacBook-feilen kan gå fra å koste deg 30 kroner til 5000 kroner

Om du har opplevd ujevn belysning på nedre del av din MacBook Pro kan du være blant de uheldige som opplever at dette i utgangspunktet kan kan ha en veldig enkel fiks, men at du ender opp med defekt skjerm.

Apple bruker annerledes kabel

Nettstedet iFixit forteller at de har identifisert årsaken til feilen, og sporer den tilbake til måten Touch Bar-plasseringen har tvunget fram en endring i designet. Resultatet er ifølge iFixit at feilen som i utgangspunktet ville ha kostet omlag 30 kroner å rette opp, nå kan ende opp med å koste rundt 5000 kroner.

Mer konkret spores feilen til at Apple i nåværende generasjon med MacBook Pro-modeller (2016 og nyere) har lagt om til å bruke langt tynnere flatkabler fremfor de tykke som ble brukt i eldre modeller. På de nye modellene er det slik at kablene det gjelder blir utsatt for belastning over tid ved at brukeren åpner og lukker maskinen.

Må skifte ut hele skjermen

Det trengs ifølge nettstedet ikke å ta altfor lang tid før kablene har fått nok slitasje til å vise symptomer i ujevn bakbelysning på skjermens nedre del. Det største problemet er nå at feilen ikke kan rettes uten at man må ty til ekstreme tiltak: Apple har designet kablene slik at de går i ett med skjermen og at de derfor ikke kan skiftes. Dersom feilen oppstår så må derfor hele skjermen byttes ut til fordel for en ny, noe som naturlig nok blir mye mer kostbart.

Annonse


Apple-teknikeren Louis Rossmann har startet en underskriftskampanje for å få Apples oppmerksomhet rettet mot feilen, hvor han ber om utvidet garantiprogram som skal dekke “stagelight”-feilen. Kampanjen finner du her.

Har du opplevd feil med bakbelysning i din nye MacBook Pro?

Kilde:
9to5Mac

Annonse