Gab lanserer en utvidelse for nettleseren din der du kan kommentere uten frykt for moderering.
Gab lanserer en utvidelse for nettleseren din der du kan kommentere uten frykt for moderering.

Annonse


Gab lanserer nettleser-utvidelse som gir dedikert kommentarfelt på enhver nettside

Du har sikkert blitt kjent med Gab, det sosiale mediet med ytringsfrihet på agendaen og som har pådratt seg en rekke kontroverser i det plattformen i utstrakt grad brukes av høyreekstreme.

Alle nettsteder får kommentarfelt

Nå har de lansert en utvidelse til nettleseren som dukker opp i form av en oversikt på siden der Gab-brukere kan diskutere alt i sanntid uten å frykte at moderatorene på de ulike nettstedene skal slette kommentarer. Man kan kommentere på alt, enten det måtte være en nyhetsartikkel, Twitter-melding eller Wikipedia-nettsted.

Verktøyet er basert på åpen kildekode og har også en tilhørende nettside der brukerne kan dele lenker som kan stemmes på og kommenteres.

– Sensuren blir verre og verre

I pressemeldingen for lansering av det nye verktøyet som kalles “Dissenter” skriver selskapet at det er et nødvendig tiltak som følge av stadig eskalerende bruk av sensur på nettet, med eksempler gitt i at YouTube fjerner kommentarfeltene på utallige videoer og at Netflix fjerner komedie som følge av press fra saudiske prinser.

Annonse
For noen måneder tilbake ble Gab nærmest kastet på dør av mange store aktører på Internett da det ble avdekket at synagoge-angriperen hadde kommet med hatefulle ytringer på nettsamfunnet i forkant av skytingen.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse