Gab trues fra flere hold etter at det ble kjent at synagoge-angriperen hadde postet hatmeldinger på nettsamfunnet i forkant.
Gab trues fra flere hold etter at det ble kjent at synagoge-angriperen hadde postet hatmeldinger på nettsamfunnet i forkant.

Annonse


Gab vil stå opp for ytringsfriheten. Nå bannlyses nettsamfunnet av «alle»

I går gikk en 46 år gammel mann inn i en synagoge i Pittsburgh. Der skjøt han og drepte 11 personer før politiet tok ham.

Gjerningsmannen, ved navn Robert Bowers, hadde i tiden før angrepet postet flere antisemittiske meldinger på det sosiale nettverket Gab.

Gab er en slags Twitter-konkurrent, som ønsker å være en motpol til andre etablerte sosiale medier. Ytringsfriheten står i hovedsetet, og takhøyden skal være stor.

PayPal fikk nok

Men etter gårdagens skyteepisode, har PayPal valgt å stenge ut Gab fra deres betalingsplattform. PayPal skriver at de forbeholder seg retten til å stenge ut Gab uten begrunnelse.

Annonse


Gab tvinges dermed til å fjerne alle koblinger til PayPal fra deres nettverk.

I en uttalelse til The Verge, gir en talsmann for PayPal følgende begrunnelse:

– Selskapet er nøye med å gjennomføre vurderinger og ta hensyn til handlinger. Når en side eksplisitt tillater hat, vold eller diskriminering, setter vi i gang umiddelbare tiltak, sier talspersonen,

Og det er ikke bare PayPal som nå distanserer seg fra Gab. Twitter-konkurrentens hosting-tjeneste Joyent har nå varslet at de vil avslutte forholdet til Gab kl 09.00 mandag 29. oktober. Det betyr at siden kan gå ned for telling.

«Gab vil trolig være nede i ukesvis på grunn av dette. Vi jobber med løsninger. Vi vil aldri gi opp å forsvare ytringsfriheten for alle», skriver Gab på Twitter.

Dette er langt fra første gang Gab havner i søkelyset. Tidligere har både Google og Apple nektet å tilby Gab-appen på deres mobilplattformer.

Stadig flere store teknologiselskaper setter nå ned foten for Gab, og mange mener de støtter hatefulle ytringer.

Tror du nettsamfunnet vil overleve dette?

Annonse


Annonse


Annonse