Microsoft Band
Microsofts fitnessarmbånd nærmer seg slutten av sine levetid.

Annonse


Microsoft tar livet av dette produktet

I 2016 avsluttet Microsoft produksjonen av fitnessarmbåndet Band, men heldigvis for alle som hadde kjøpt produktet, var det fortsatt mulig å bruke det – inkludert de nettbaserte tjenestene.

Spikeren i kista

Men det vil endres 22. mai. Den datoen vil Microsoft skru av alle nettbaserte tjenester Band bruker. Det betyr at Microsoft Health Dashboard og appene for iPhone, Android og Windows blir fjernet.

Her er imidlertid den viktige nyheten for eksisterende Band-eiere; Microsoft har nemlig kunngjort at de vil tilby en delvis refusjon for alle som har kjøpt det originale Band-armbåndet som ble lansert i 2014, eller Band 2 fra 2015.

Eiere av originalen vil kunne motta 80 dollar. mens Band 2-eiere kan få 175 dollar. Det eneste kravet for å være kvalifisert til refusjonsordningen er at du har synkronisert Band med mobilappen i tidsrommet mellom 1. desember 2018 og 1. mars 2019. Med andre ord gjelder tilbudet for aktive Band-brukere. Men er din Band-enhet fortsatt under garanti, vil du få refundert beløpet uansett, opplyser Microsoft.

Annonse


Fortsetter å fungere, men på en begrenset måte

Helt ubrukelig blir imidlertid ikke Band etter at Microsoft stenger nettbaserte funksjoner. Den vil fortsatt kunne måle pulsen, telle skritt, skru på alarmer og alt annet som ikke krever internettilkobling.

Men vær klar over dette: hvis du stiller Band tilbake til fabrikkinnstillingene, vil du ikke få muligheten til å sette opp enheten på nytt. Microsoft forklarer at dette er noe du kun må gjøre når du ikke skal bruke produktet mer.

Ble aldri suksessen Microsoft hadde håpet på

Microsoft Band endte altså opp med å få en relativt kort levetid. Til tross for at produktet kommer med en rekke smartklokke-funksjoner og tilgang til taleassistenten Cortana, ble aldri Band den suksessen Microsoft hadde håpet på.

 

Kilde:
Microsoft Band 

Annonse


Annonse


Annonse