De belyste områdene representerer der forurensningen er verst.
De belyste områdene representerer der forurensningen er verst.

Annonse


Nei, det er ikke lys du ser på dette bildet

Oppstartselskapet Descartes Labs driver med analyse av data, og har presentert det som er en representasjon av forurensning på jordkloden der det illustreres hvordan nitrogendioksid spres i luften i ulike mengder verden rundt.

Du var med på å lage kartet

Det finnes naturlige kilder til nitrogendioksid, men ifølge Environmental Protection Agency er mennesker den største årsaken til at de giftige gassene forurenser luften og forårsaker konsekvenser som sur nedbør, tåke og lungeproblemer. Blant kildene finner man alt fra biler og kraftverk til fabrikker og tilsynelatende uskyldige ting som gressklippere.

“Kartet viser en oversikt over steder der ting brennes”, forteller Laura Mazzaro, en ingeniør i Descartes. Teamet forteller at du har vært med på å lage kartet, med mindre du levde helt isolert fra omverdenen og moderne samfunn i august og september.

Oversikten viser noen klare verstinger.

Flere satellitter

Data som er brukt til å sette sammen bildene er hentet fra en satellitt som ble sendt av gårde i oktober for to år siden, Sentinel 5P, og utgjør en av mange satellitter som har i oppgave å følge med på planeten vår. Disse er blant annet utstyrt til å kunne observere utvikling i temperatur og sprekker i isen på Antarktis.

Kilde:
Axios
Medium, Descartes Labs

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse