Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En person på Twitter publiserte denne videoen av at han kjører en tidlig utgave av Android Q på Nintendos hybridkonsoll. (Ill.: Twitter/langer_hans)

Sjekk hva han gjør her – Android på Nintendo Switch

Den beste gamingopplevelsen med Android?

Du har sikkert vært innom tanken i det du har hatt en Switch i hendene dine: kan den kjøre Android? Vel, svaret er ja – uoffisielt.

Kan bruke kontrollerne

Nintendo Switch er tross alt en relativt kraftig ARM-basert maskin og etter to år har to utviklere endelig prestert å få Android Q over på konsollen, med støtte for det essensielle: WiFi og Bluetooth, slik at Joy-Con-kontrollene fungerer under økten.

Det er utviklerne Billy Laws og Max Keller som står bak prosjektet du får et glimt av i videoen over, og som muligens kan forvandles til blant de bedre gamingopplevelsene på Android når det hele er ferdig. For nå er GPU-arbeidet ikke i mål, og det at skjermen ikke er særlig responsiv skyldes ifølge utvikleren at det inntil videre brukes CPU-basert grafikk.

Av videoen går det ikke frem hvor bra kompatibilitet det er med SD-kort, bruk av dockingstasjonen og andre funksjoner for øvrig, men det er spennende å følge utviklingen.

Kilde:
Engadget

Stikkord: android, nintendo, nintendo switch