Facebook ender Onavo-programmet en gang for alle.
Facebook ender Onavo-programmet en gang for alle.

Annonse


Facebook tar ned VPN-tjeneste

Onavo VPN-tjenesten har fått samme behandling på Android som på iOS, og fjernes nå fra Google Play et halvt år etter at Apple fjernet applikasjonen fra sin butikk.

Hentet inn informasjon

Onavo ble markedsført som en VPN-app som skulle begrense andre applikasjoner fra å bruke mye data og for å beskytte personlig informasjon gjennom et sikret nettverk, mens det i realiteten også bidro som et ledd i Facebooks markedsundersøkelser. Slike undersøkelser var basert på å monitorere brukernes tidsbruk, oversikt over mengden mobildata og WiFi som ble brukt på diverse applikasjoner i tillegg til enheten man brukte.

Applikasjonen er ikke bare slettet, men hele Onavo-programmet skal ifølge en talsperson for selskapet være terminert:

“Markedsundersøkelser hjelper selskaper med å utvikle bedre produkter til kundene. Vi skifter fokuset vårt til premie-baserte markedsundersøkelser, noe som vil si at vi ender Onavo-programmet.”

Ifølge TechCrunch var Facebooks innsyn i brukernes store interesse for WhatsApp avgjørende for at selskapet kjøpte opp meldingstjenesten.

Annonse


Det var også TechCrunch som nylig ga ut en rapport hvor det går fram at selskapet brukte kode fra Onavo til å lage en applikasjon kalt “Facebook Research”. Denne applikasjonen betalte Facebook folk for å bruke, i bytte mot tilgang på deres data.

Kilde:
Engadget

Annonse