Apple bannlyste Facebook-app som overvåket brukere.
Facebook måtte slette app fra App Store.

Annonse


Apple bannlyste Facebook-app som overvåket brukere

Wall Street Journal skriver at Apple har bannlyst en sikkerhetsapp fra Facebook som overvåket brukerne.

Samlet inn appdata og delte med Facebook

Appen heter Onavo Protect og er utviklet av et israelsk oppstartsselskap som i 2013 ble kjøpt opp av Facebook. I tillegg til å fungere som en VPN-tjeneste og med en rekke andre sikkerhetsrelaterte funksjoner, overvåket appen også brukerne og hvilke apper de brukte. Denne informasjonen ble sendt tilbake til Facebook, skriver Wall Street Journal.

Apple skal ha fastslått at appen krenket selskapets nye retningslinjer for datainnsamling og ba Facebook om å fjerne appen fra App Store, noe selskapet har gjort.

– Vi har alltid vært tydelige om Onavo og hvilken informasjon som samles inn og hvordan den brukes. Som en utvikler på Apples plattform, følger vi de reglene de har satt, sier en talsperson for Facebook overfor CNBC.

Annonse


Fokus på personvern og brukersikkerhet

I en uttalelse til samme nettsted sier Apple at de jobber hardt med å beskytte brukernes personvern i selskapets økosystem.

– I vår seneste oppdatering til retningslinjene gjør vi det helt tydelig at apper ikke skal samle inn informasjon om hvilke andre apper som er installert på en brukers enhet til det formål om analyse eller annonsering/markedsføring, og de må gjøre det tydelig hvilke brukerdata som samles inn og hvordan den brukes.

Har du brukt Onavo Protect?

 

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse