På innsiden av Nest Guard var det en mikrofon som det aldri ble gjort rede for.
På innsiden av Nest Guard var det en mikrofon som det aldri ble gjort rede for.

Annonse


Google fortalte ingen hva som var i denne

Nesten et år etter at Google lanserte det stemmestyrte, “Assistant”-aktiverte Nest Secure-systemet så får selskapet gjennomgå for å ikke ha fortalt at det ikke inneholdt en mikrofon – godt skjult på innsiden.

Burde blitt nevnt i spesifikasjonene

Nest Guard-produktet er utstyrt med et tastatur og som kommuniserer med andre sensorer i Secure-opplegget. Denne valgte Google å plassere en liten mikrofon i, men dette ble aldri nevnt i oversikten over produktmaterialet, ifølge Business Insider.

Når avisa spurte Google om hvorfor de ikke nevnte dette, svarte selskapet at det aldri var meningen å holde det hemmelig, med indikasjon om at det bare var en glipp. Talspersonen ga uttrykk for at mikrofonen skulle ha blitt listet opp i de tekniske spesifikasjonene av utstyret, og at det var deres feil at det ikke ble slik.

For sikkerhetsoppdateringer

Selskapet forteller at mikrofonene i slike systemer aldri har vært aktiverte, og at brukeren selv må gjøre dette før den begynner å fange opp stemmen din. Grunnen til at mikrofonen i det hele tatt ble montert i systemet var i påvente av fremtidige sikkerhetsoppdateringer, deriblant en for muligheten til å oppdage knust glass.

Kilde:
Business Insider

Annonse