Hopp til navigasjon Hopp til innhold
På innsiden av Nest Guard var det en mikrofon som det aldri ble gjort rede for. (Ill.: Nest)

Google fortalte ingen hva som var i denne

– Det var aldri meningen å holde det hemmelig.

Nesten et år etter at Google lanserte det stemmestyrte, «Assistant»-aktiverte Nest Secure-systemet så får selskapet gjennomgå for å ikke ha fortalt at det ikke inneholdt en mikrofon – godt skjult på innsiden.

Burde blitt nevnt i spesifikasjonene

Nest Guard-produktet er utstyrt med et tastatur og som kommuniserer med andre sensorer i Secure-opplegget. Denne valgte Google å plassere en liten mikrofon i, men dette ble aldri nevnt i oversikten over produktmaterialet, ifølge Business Insider.

Når avisa spurte Google om hvorfor de ikke nevnte dette, svarte selskapet at det aldri var meningen å holde det hemmelig, med indikasjon om at det bare var en glipp. Talspersonen ga uttrykk for at mikrofonen skulle ha blitt listet opp i de tekniske spesifikasjonene av utstyret, og at det var deres feil at det ikke ble slik.

For sikkerhetsoppdateringer

Selskapet forteller at mikrofonene i slike systemer aldri har vært aktiverte, og at brukeren selv må gjøre dette før den begynner å fange opp stemmen din. Grunnen til at mikrofonen i det hele tatt ble montert i systemet var i påvente av fremtidige sikkerhetsoppdateringer, deriblant en for muligheten til å oppdage knust glass.

Kilde:
Business Insider

Stikkord: Google, mikrofon, nest, nest guard, security, sikkerhet