VR-1 fra Varjo gir deg kvalitet som er utenom det vanlige, til en voldsom pris.
VR-1 fra Varjo gir deg kvalitet som er utenom det vanlige, til en voldsom pris.

Annonse


Finske Varjos VR-hodesett har noe ingen konkurrenter har

Om du har erfaring med hodesett for kunstig virkelighet så har du sannsynligvis opplevd at det hele kanskje er litt for tåkete og at det kunne trengt en forbedring i oppløsningen. Det finske selskapet Varjo har svaret du leter etter.

Super-oppløsning

Selskapet lanserte i går et helt nytt hodesett for VR som tar det hele til et nytt nivå med bilder som ser tilnærmet ekte ut med en kombinasjon av et super-høyoppløst senterpanel med skjerm for sidesyn. Pakken blir nok ikke billig, og er i første rekke myntet på de som bruker det i profesjonell setting.

Den kalles VR-1 og senterpanelet er rett og slett døpt “Bionic Display” med micro-OLED-skjerm på 1920/1080-oppløsning som viser 3000 punkter per tomme. Til sammenligning skriver The Verge at fjorårets modell fra LG og Google hadde 1443 PPI. Selskapet skryter av at dette spesifikasjonene på VR-1 gjør at det i stor grad skal tilsvare menneskeøyet.

Kompromiss

Det fremstår likevel som at det er inngått et kompromiss i det som gjelder bruk av ulike paneler i utformingen: mens senterområdet er preget av virkelighetsnær kvalitet så skal det være en merkbar reduksjon i kvaliteten så fort man begynner å se til sidene. I tillegg er det 87-graders synsfelt som er betraktelig mindre enn konkurrenter i eksempelvis HTC Vive og Oculus Rift.

Annonse
Dyrt hodesett

Varjo skal uansett rette seg mot bedrifter, eksempelvis bildesignere som trenger innsyn i små detaljer på biler i fullskala og piloter som bruker flysimulatorer og som trenger oversikt over mange små knapper.

Med støtte for Unity og Unreal-motorene så kan den teknisk sett brukes for spilling, men det finske selskapet går langt i å insistere at denne er ment for profesjonelle – prisen hjelper også med å gi uttrykk for dette: du må punge ut 6000 dollar for å få tak i hodesettet, med ytterligere 1000 dollar årlig for service.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse