MacBook kommer med helt nytt design i år, ifølge kjent Apple-analytiker.
MacBook kommer med helt nytt design i år, ifølge kjent Apple-analytiker.

Annonse


Her er gullgruven med Apple-lekkasjer for 2019

Den kjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, som har en svært vellykket (men ikke perfekt) historikk når det gjelder spådommer om kommende produkter, melder nå at det kommer et skred av nye enheter i år.

Helt nytt design

MacRumors har fått tak i et notat der Kuo beskriver Apples lanseringsplaner for dette året, og blant produktene finner vi en splitter ny MacBook Pro med et panel på mellom 16″ – 16.5″.

Ifølge notatet skal maskinen få et helt nytt design, men hva dette innebærer helt spesifikt, vites ikke.

Denne maskinen vil, hvis informasjonen stemmer, bli Apples største MacBook Pro siden selskapets 17″-maskin, som gikk ut av produksjon i 2012.

Annonse
MacBook Pro 13 oppgraderes også

Analytikerens andre spådom handler om 13″-utgaven av MacBook Pro. Kuo hevder nemlig at Apple vil oppgradere denne maskinen slik at kundene kan få den med 32 GB RAM.

Ettersom dette ikke er offisiell informasjon fra Apple må vi behandle dette som et rykte, men informasjonen er unektelig interessant.

Vil tre inn i skjermmarkedet igjen

Kuo hevder også at Apple vil lansere en 31.6-tommers 6K-skjerm med et Mini LED-aktig baklys. Også denne vil komme i år, skal vi tro analytikeren.

I utgangspunktet forlot Apple dette markedet i 2016 da de bestemte seg for å avslutte sin udaterte Thunderbolt Display-serie. I  2017 uttalte imidlertid selskapets Phil Schiller at de jobbet med en ny skjerm – kanskje kan 31.6″-skjermen være nettopp den.

Årets iPhone-modeller

Det nevnes også et par interessante detaljer om de kommende iPhone-modellene som lanseres i høst. Kuo hevder at Apple vil lansere en 6.5″-telefon (OLED), en på 5.8 tommer (OLED) og i tillegg en 6.1″ LCD-modell.

Videre sies det at arvtakeren til iPhone XR trolig kan bli oppgradert til 4 GB RAM. Samtlige modeller skal visstnok få et såkalt frosset glass, større batterier og muligheten til å trådløst lade andre enheter. Ny teknologi skal også muliggjøre innendørs navigasjon, ifølge Kuo. Det er noe kalt Ultra-Wide Band som vil gjøre dette mulig.

Kuo bekrefter også nyheten som vil skuffe mange potensielle kunder – de nyeste iPhone-modellene får nemlig ikke USB-C-tilkobling, men holder fast ved den aldrende Lightning-tilkoblingen. Samtlige modeller vil også beholde dagens busslommedesign.

Nye iPad-modeller

Kuo nøyer seg ikke med å snakke om nye iPhone- og MacBook-modeller. Han hevder også at Apple planlegger å lansere to nye iPad Pro-modeller, en på 10-2 tommer og en iPad mini. Begge to får angivelig oppdaterte prosessorer, ifølge Macrumors.

AirPods og AirPower

I tråd med hva vi tidligere har hørt om AirPower, Apples trådløse ladematte, vil den lanseres iløpet av første halvdel i år. Det vil også AirPods 2, sammen med et etui som støtter trådløs lading.

OnLeaks hevdet like før helgen at AirPower kommer i vår, men at de nye øreproppene er utsatt til høsten. De fleste andre kilder hevder imidlertid at begge deler kommer i vår. Det gjør også Kuo.

Han mener også å vite at Apple kommer til å slippe en ny iPod touch i år. Blant nyhetene skal være en raskere prosessor.

Hva tenker du om Apples lanseringsplaner for 2019? Si din mening i kommentarfeltet!

 

Kilde:
Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse