Apples teknologi for selvkjørende biler imponerer ikke stort, som det forekommer av tallene i DMV sin rapport.
Apples teknologi for selvkjørende biler imponerer ikke stort, som det forekommer av tallene i DMV sin rapport.

Annonse


Apples teknologi for selvkjørende biler er en fiasko

Siden april for to år siden har Apple vært på veiene med sin teknologi for selvkjørende biler plassert i Lexus-er, 42 av disse for å være nøyaktig. For første gang har de overrakt offisielle tall fra sine tester til bilmyndighetene i California – og det er ikke fine saker.

Sikkerhetsføreren bryter inn

Department of Motor Vehicles (DMV) har nemlig satt sammen en rapport som inneholder tall fra ulike aktører i markedet for autonome kjøretøy. Rapporten dreier seg om hvor mange ganger føreren selv må bryte inn i kjøringen, og ta over.

Rapporten gjøres tilgjengelig i sin helhet senere denne uken, men en smakebit viser ganske overraskende resultater mellom desember 2017 og november 2018: Apple registrerte at føreren måtte bryte inn 544,78 per 1000 kilometer kjørt, noe som tilsvarer at bilen i gjennomsnitt kjørte 1,8 kilometer før sjåføren måtte steppe inn. Det satte Apple på en ganske solid sisteplass i en forholdsvis lang liste med ulike aktører, deriblant mange ukjente.

Annonse


Til sammenligning finner man Googles Waymo-prosjekt på topp med en overlegen seier: antall ganger føreren måtte ta over for den selvkjørende teknologien var knappe 0,06 per 1000 kilometer kjørt, altså gikk det 17846 kilometer før det oppsto en situasjon hvor føreren måtte bryte inn.

Det bør legges merke til at selskapene får noe frihet i hvordan de rapporterer inn tallene og at omstendighetene ellers kan vike: eksempelvis kan det være at noen av selskapene i bunn (Apple inkludert) velger vanskeligere ruter, eller at sjåføren har veldig liten terskel for å bryte inn, sammenlignet med Googles Waymo. Likevel er det enorme gapet veldig interessant, og definitivt noe vi etterhvert finner mer ut av.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse