Apple kompenserer Thompson-familien for å ha varslet om FaceTime-hullet.
Apple kompenserer Thompson-familien for å ha varslet om FaceTime-hullet.

Annonse


Slik kompenserer Apple gutten som oppdaget FaceTime-feilen

Apple har ingen planer om å la 14-åringen som oppdaget den kritiske FaceTime-feilen gå ukompensert ut av det hele, nå lover de blant annet å betale for guttens utdanning.

Inkludert i notatene

I forrige uke fikk Apple mye uønsket oppmerksomhet for å ha en svært uheldig FaceTime-feil som gjorde at man kunne høre personen på motsatt ende til tross for at vedkommende ikke hadde tatt opp telefonen. Apple rettet feilen ganske fort, men la ut en oppdatering for å fikse det i går, i iOS 12.1.4-oppdateringen. I patch-notene for denne oppdateringen takket de gutten ved å skrive “CVE-2019-6223: Grant Thompson of Catalina Foothills High School”.

Betaler for skolegangen

Utover dette har selskapet uttalt at de skal foreta en donasjon som skal gå til Thompsons utdanning, i tillegg til å kompensere familien. Nøyaktig hvor mye dette beløpet lyder på er uvisst, men Apple lanserte et “bug-bounty”-program i 2016 der det utbetales mellom 25 000 og 200 000 dollar for feil som meldes inn.

Apple presterte å få seg selv saksøkt over FaceTime-skandalen, men det er altså rettet i iOS 14.1.4 som kommer med flere feilrettinger. Oppdateringen kan lastes ned på iPhone 5S og nyere, ipad Air og nyere samt iPod Touch 6. gen.

Annonse
Last ned iOS 12.1.4 nå

Kilder:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse