Microsoft forbereder seg på neste generasjons smarttelefoner og nettbrett med en ny utgave av Windows.
Microsoft forbereder seg på neste generasjons smarttelefoner og nettbrett med en ny utgave av Windows.

Annonse


Her er beviset på at Microsoft kommer med en ny Windows-versjon

Microsoft skal angivelig jobbe med en ny modulær og tilpasningsdyktig versjon av Windows som skal fungere med alle arkitekturer og ulike formfaktorer.

Navnet på operativsystemet skal være Windows Core OS.

Foreløpig har informasjonen om denne versjonen vært basert på rykter – Microsoft har foreløpig ikke gitt noen endelig bekreftelse på at de jobber med dette.

Jobber med Core OS-plattformen

En LinkedIn-profil bekrefter imidlertid langt på vei at et en ny Windows-utgave er på vei.

Annonse
Profilen tilhører en Microsoft-ansatt som jobber med flere sentrale Windows-komponenter. Et interessant område Microsoft-personen jobber med er «Windows Core OS» og «OS komponentisering og sammensetning» for denne plattformen.

Windows Core OS skal være operativsystemet Microsoft planlegger å bruke i sin Andromeda-enhet, som antas å være en brettbar Windows-PC. Operativsystemet blir også sentralt i kommende smarttelefoner/nettbrett bestående av mer enn én skjerm.

Chrome OS-utfordrer kan være på vei

Alt tyder altså på at Microsoft er godt i gang med utviklingen av Core OS. Kanskje får vi offisiell informasjon 6-8 mai i år, da skal nemlig selskapet avholde sin Build-konferanse.

Vi håper vi da også får høre mer om «Windows Lite», en lettere utgave som er myntet på apper som krever nettforbindelse. Synes du dette høres litt ut som Chrome OS er ikke det så rart- det antas nemlig at denne Windows-versjonen vil kunne bli en direkte utfordrer til Googles nettbaserte operativsystem.

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse