En fremtidig HomePod kan være betraktelig smartere enn dagens, ifølge et patent som Apple har registrert.
En fremtidig HomePod kan være betraktelig smartere enn dagens, ifølge et patent som Apple har registrert.

Annonse


– 3D-håndbevegelser og Face ID til HomePod

Det ble nylig publisert et Apple-registrert patent som tyder på at en fremtidig HomePod kan ha støtte for håndbevegelser og Face ID blant annet.

Utstyrt med sensorer og LED

I patentet refereres det ikke til HomePod med navn, men det beskrives en stemmestyrt assistent med ulike sensorer og kameraer som registrerer håndbevegelser og andre tredimensjonale bevegelser som klapping og vinking. MacRumors gjengir at den kommende HomePod-varianten kan komme utstyrt med LED-lys i stoffet som en veiledning for bevegelsene samt visning av klokkeslett og lignende.

Ble brukt i Kinect

For å gi støtte for håndbevegelser kan Apples oppkjøp av PrimeSense i 2013 bli aktuelt, da de i oppkjøpet fikk tilgang på teknologi som tidligere hadde blitt brukt i eksempelvis Kinect-sensoren til Microsofts Xbox. Noe av denne teknologien har i nyere tid blitt implementert i TrueDepth-teknologien som er å finne i iPhone X og nyere.

Når det gjelder Face ID i HomePod så står det oppført at stemmeassistenten kan identifisere personer i nærheten av enheten gjennom ansiktgjenkjenning. I tillegg skal den kunne måle avstanden til personen, hva enn fordel dette vil gi. Face ID kan i hvert fall åpne opp for personlige forespørsler og forskjellige brukerprofiler.

Annonse


Apple registrerer patenter nesten ukentlig og det er mange som aldri ser dagens lys, så man må bare smøre på seg tålmodighet for å se om Apple noensinne implementerer disse funksjonene på HomePod i tiden som kommer.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse